מלח הארץ

העיצוב של ״יוחנן״ נולד ממתנה: בפגישה הראשונה עם יוחנן ושותפיו, קיבלו האדריכלים שהגיעו לפגישה מפיצו קדם אדריכלים ומסטודיו ברנוביץ-אמית, צנצנת שקופה של מלח גס ועשבי תיבול. עד מהירה הסתבר להם שזהו שי שמצורף לכל משלוח שיוצא מיוחנן. המחווה הנדיבה והטקסטורה המקסימה שניבטה אליהם מהמארז השקוף הביאה עימה מחשבה אחת: מלח הארץ.

״יוחנן״, רמת השרון. כל הצילומים: עמית גרון

״יוחנן״, רמת השרון.  צילום: עמית גרון

״רצינו לייצר חלל שמשתמש – כמו שיוחנן משתמש במטבחו – בחומרים ישראלים-מקומיים כדי לייצר חוויית חלל איכותית ומקורקעת, ששומרת על האינטימיות השכונתית, ובו בזמן נושאת ארומה של יצירתיות ייחודית״, מספרים סיגל ברנוביץ ופיצו קדם. ״פאלטת החומרים שבחרנו לבנות ממנה את החלל הורכבה לשם כך מארבע חומרים בלבד: בטון, משטחי אבן קיסר, עץ אורן וברזל״.

מיקומה של החנות בקומה אחת מעל מפלס הרחוב, ושביל הגישה המשופע והארוך המוביל אליה, יצרו את האתגר הראשון בתכנון: כיצד מיידעים את העוברים והשבים על קיומה ומושכים את מבטם מעלה? לשם כך הם יצרו מארג של פרופילי מתכת דקים, צבעם כחול כצבע המותג של יוחנן, שצומח מרצפת החנות, מטפס לאורכו של הקיר הארוך בחלל כספרייה המשמשת את המוכרים והקונים כאחד, ומתפתח על התקרה עד לפריצתו החוצה, שם הוא מקרה את שביל הגישה הארוך. ״כשמיכת פיקניק משובצת פרסנו את המארג על החלל כולו, כשהוא מאגד תחתיו את אזור הישיבה, המכירה ואת השביל המוביל מהרחוב אל החנות ואל הגינה האחורית, שם ממקום אזור ישיבה נוסף״.

יוחנן, רמת השרון

יוחנן, רמת השרון. חוויית חלל איכותית ששומרת על האינטימיות השכונתית. צילום: עמית גרון

יוחנן, רמת השרון

צבעוניות מובחנת, יוחנן, רמת השרון. צילום: עמית גרון

יוחנן, רמת השרון

יוחנן, רמת השרון. ״חרצנו את הלוחות כדי להעשיר את המראה של החומר וכדי להעניק לו עוד רמה של טקסטורה ומשחק״. צילום: עמית גרון

על מנת לייצר מצע ניטראלי ונקי לשפע האוכל והמאפים המוצגים למכירה, צוות המעצבים בחר לפסל את איי התצוגה ממשטח אבן קיסר לבן עם טקסטורה עדינה בגוון אפור (דגם קלאסיקו 3141). ״החומר המקומי והמוכר כל כך, המזוהה עם עיצוב מטבחים, נראה לנו הולם כבמה לריבוי הטקסטורות והצבעים המוגשים עליו. השתמשנו בלוחות בעובי של 30 מ״מ וחרצנו אותם כדי להעשיר את המראה של החומר, וכדי להעניק לו עוד רמה של טקסטורה ומשחק. שיחקנו עם משטחים אופקיים ואנכיים ועם עוביים שונים של החומר, הכל ביחד יצר עושר בדלפקי התצוגה״.

במרכז החלל ניצב אי נרחב הבנוי מפרופילי מתכת צבועים לבן ופלטת עץ אורן גושני ומולבן. האי משמש לתצוגה לאורך שעות היום ולישיבה קומונאלית לעת ערב, המטבח והמאפייה חשופים לחלל המכירה, וקיר ארונות מעץ אורן מולבן ממסגר אותם, כאלמנט נוסף המדבר בשפת המטבח הביתי. החלל כולו מרחף מעל הרחוב, מוקף שקיפות וצמחייה ירוקה עשירה, והתוצאה היא אי בלב רחוב סואן ברמת השרון המזמין את מבקריו לעצור לרגע ולשהות מעל לאצים והשבים ברחוב למטה.

יוחנן, רמת השרון

יוחנן, רמת השרון. המטבח והמאפייה חשופים לחלל המכירה. צילום: עמית גרון

יוחנן, רמת השרון

דלפקים עשוים אבן קיסר מחורץ. יוחנן, רמת השרון. צילום: עמית גרון

יוחנן, רמת השרון

יוחנן, רמת השרון. צילום: עמית גרון

יוחנן רמת השרון
עיצוב: פיצו קדם אדריכלים – אירנה גולדברג, וסטודיו ברנוביץ-אמית
עיצוב תאורה: אורלי אברון-אלקבס
שטח פנים: 150 מ״ר
צילומים: עמית גרון

YOCHANAN_018

 

תגובות